Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

Tak Suka!!!

hari nie aku, ibu dan anam pegi jalan2 kat tesco tebrau... sajer je nak tengok tesco baru tue, best ke tak? hehehe... sebenarnye pegi sane sebab aku kene belanja ibu n anam makan coz' elaun pet dah kuar...

so, dalam keadaan perut yang tersangat la lapar kiteorang pun menjejakkan kaki kat tesco tue... ibu aku nak jalan-jalan dulu sebelum kiteorang makan. sebagai anak-anak yang soleh, kiteorang ikut je la...

dah penat cuci mate, akhirnye tibe lah masa isi perut pulak!!! yeah... ibu aku pun dengan yakinnye masuk ke kedai makan LaksaShack... dah dapat tempat duduk, pelayan die pun datang la kasi menu. uish! nak terbelalak mata aku tengok harge die... huhuhu... abisla duit pet aku camnie...

kiteorang pun orderla... asam laksa, laksa lemak singapore, lontong johor dan ABC... baru aku tau ader banyak jenis laksa rupenye... selama nie yang aku tau laksa johor, penang, sarawak dan laksam jer... rupernye macam-macam ada...

tunggu punya tunggu sampaila apa yang kiteorang order... rase die, hmmm... hampeh!!! x berbaloi dengan harge die... laksa tepi jalan yang tige ringgit lagi sedap dari laksa die yang 10 rinngit nie... dah le tue ABC die yang harga enam ringgit tue x de paper... ais jer lebih... jagung manis x de, red bean x de... huhuhu... rugi duit aku... dahla tak kenyang... kompem lepas nie aku tak masuk lagi kedai tue... huhuhu...

lagi satu yang aku tak suke, die pakai mangkuk plastik. aku paling tak suke kalo makan tempat mahal2 tapi pakai pnggan plastik... pakailan pinggan kaca, baru edap sikit... bayar mahal tapi servis tak bagus... apela diorang nie... kalo kat kantin sekolah bleh la pakai pinggan plastik... aper-aper jer...

kuar jer kedai tue, aku n adik aku kutuk abis2 kedai tue... sebelum balik kiteorang singgah beli baulu panas kejap... sedap giler balu nie... lagi sedap dari laksa tue... sampai je kat rumah, kiteorang terus pegi dapur n makan lg sekali... kali nie, kompem kenyang... hahaha...


asam laksa yg hampeh...


ABC kosong... huhuhu...


sedap ke?


*edit*
after bace blog Mr. Joha, aku rase aku nie x tau bersyukur la plak... astagfirullah... sepatutnye aku bersyukur sebab dapt makan... hmm...

8 standing ovation:

chep said...

kay anne!!

wah..tahniah2!
berjaye akhirnye membina blog sdiri..hehe...
smoge tros istiqamah menulis dan stalk blog org lain..
hehehe....
well done!!!

isk..nak bahulu!!!!!!!!!!!!!!

saRaHiyLiA said...

wahahaha finally~
sahabat ku ini ader blog dah die...hihihi
huhuhu ak rse nsb ko kureng baek kot gi kdai laksashack yg xbesh..
ak penah mkan kt situ org blnje r..tp kt k.l sedap je lak..hahaha...

Rusyz said...

huhuhu...kn ske makan..mcm gajah

misz said...

waaa~
congrats~
ade blog da~
le nyibuk kt blog kn lak..
slu kt sara j~
hehe
xD
truskan usaha anda~!!

kN said...

buat chep
chep!!!
tq 4 da wish!!! aku akan lbh bergiat lg...
nak bahulu??? meh la dtng cni... hehehe...

buat saRaHiyLiA
finally...
agaknye la aku nie x bernaseb bek... huhuhu... tp aku rase kalo ko yg belanjer mest aku bernasib bek nyer...
so, biler nak bnje aku?

buat Rusyz
rusyz, nak cari gadoh ke ape nie?

buat misz
tq misz...
sile la menyibuk kat cni eh...
biar meriah ckit...

misz said...

ooo
tesco tbrau ek~
memg xsdp~
penh makn kt s2 tp hampeh gler~
btul kte kn..jgn la g mkn kt foodcourt die~
xD

saRaHiyLiA said...

aaa..rusydi mmg..
suker jek nk crik gado~...
ckap psal org sesedap rse die jek..
huhuhu no hard feeling eak

kN said...

buat misz
btul2...

buat saRaHiyLiA
nie mest sbb rusz bosan giler time cut nie...
x pe sara, aku rase rusyz nie still bdk kecik lg...
hehehe....