Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

tak marah, cume terkilan...

smlm aku x bleh tdo. kjp2 bgn. nie sumer gara2 cuak nak test jpj keesokan harinya. awl2 pg lg b4 ayah aku bgn g keje aku dah siap tercongok dpn pintu tunggu abg drebar amek aku g driving skul. aku minum air msk jer, x lalu gk srpn atas meja(huhuhu...)

lame gak tunggu abg drebar nie... mkn cuak la plak aku nie... hah! smpai pun die... dlm van tue adela org len... borak2 sat ngan diorg... diorg pun cuak gak mcm aku. hehehe...

smpai je kat skull tue, trus masuk bilik taklimat. kiteorg lmbt. taklimat dah 3/4 kiteorg baru jer smpai. terpakse la buat2 phm.

next, aku kene wat test dlm skul tue dulu. masuk kete tue mcm2 doa aku bacer, tp dlm ati je la. kalo bace kuat2 nmpk sgt aku gabra. walau pape pun, kene maintain cool. start ngan nek bukit, aku pun nek la dgn pnuh ketakutan. arap2 la lps. fuh! akhirnye lps gak aku, x de pun terkebelakang keter aku. yes! alhamdulillah...

dah bukit, parking la plak. aku pun cube ingt blk step2 nak prking. tp aku dh rase slack semacam sbb kete aku x rpt ke kiri. x pe la, pndai2la aku adjust step yg cekgu2 aku dah ajr. kiter wat step kN la plak. berpeluh2 aku pusing streng. bnyk kali gak ke dpn ke blkng. akhrnya, kete aku dlm petak parking n tyre strait. apelg hon n angkat tgn la.

ok, pas kuar parking nie wat tige penjuru plak. jap, camne nak kuar parking nie? ala kN... masuk pndai, kuar x pndai. x pe la, gune la teori kN tue lg sekali. pang!!!
la... aku terlanggar tiang la plak. huhuhu... aku pun pndg la pegawai jpj tue. die pun angkat tgn suruh keluar. huhuhu... mampos la aku. fail la nmpknye nie. aku pun kuar la, cekgu pun dtng la amek kete die. die ckp, "awk nie awl2 lg dh slh step..." aku pun angguk je la, mmg btul pun.

aku pun ngan x de prasaan pegila ke tmpt nak g mandu jln raye. smpai jer saner de makcik tue mate mrh semacam, rupernye die x pas time bukit. relekla makcik, cam x bese je gagal test. besela tue, kejayaan mest dimulakan dgn kegagalan. huhuhu...

smpai jer turn aku, aku trus g kat kete aku. kene tunggu dulu kat luar sbb org yg sblum nie blum kuar kete lg. aku pun smpt gak usha2 jpj tue. kidal, so, die mest baek orgnye. hehehe... mcm aku la. ok, time masuk kete. bg salam dulu, senyum manis2 kat dier. aku pun buatla 5 perkara. time nak betulkan cermin kiri yg leceh nie. "encik, sorry ye..." aku pun turunkanla tingkap n betulkan cermin. time nak tutup cermin nie plak wat hal. apasal susah plak nak naikkan cermin nie. seb bek bleh tutup.

wokey, time tuk jalan. aku pun jalan la. cube tuk fokus. aku nie slalu lupe kac signal. bawakla jpj tue pusing2 kat tmpt yg ditetapkan. seb bek x de mslh. nasib baik ari nie x bnyk lori besar2. bkn namenyer pasir gudang kalo x de lori besar2 nie. akhirnye, sampai gak aku bawak blk jpj nie dgn selamat. naseb baik bkn dier bwk blk aku. dah parkin jer keter, tunggu die tulis mark aku. die pun tgk la result test kat dlm, pastue die tnye "camne parking bleh x lps". aku pun tersengeh cam kerang busuk je la. hehehe... fuh! nsb bek yg jalan raye past.

settle sumer, aku pun nak kene anta report card tue kat ketua jpj kat situ. die pun check la aku punye card. tetibe "saya x mrh kat awk, tp terkilan jer...""kalo time nak parking fail bleh terime lg, nie time nak kuar, awk kne pndai adjust... hish..." aku pun cam besela, wat la cam kerang busuk.

akhirnye aku kene tmbh mase lg 4 jam n duit aku melayang lg rm160 tuk byr masa tmbhn tue. next test aku 19 december tuk wat test kat dlm jer. huhuhu... so next time, pastikan aku aplikasikan teknik yg dah diajar. jgn memandai wat cipta teknik sendr. thanks pade kengkawan yg dah doakan aku, jgn luper doakan aku untuk test yg akan dtng pulak ye...

5 standing ovation:

Rusyz said...

hehehe...nasib bek aku skali jerk test...alhamdulillah ar lepas..just ms parking tu leh termati enjin..hehehe..x salah pon

misz said...

uish~
xpe kn~
pas neh usaha lg~!!
memg cuak gle mse test~
tp try control~
huuu~
igt mse aku test dlu~
byk gak tralier~
nseb bek pass~
chaiyok2~!!!
xD

kN said...

huhuhu...
x pe, kN x pnh putus asa...
akan berusaha lg...

DeklinDot said...

jeles nyer da amek lesen!!!deklin lom lagi..mama tak kasi =_=' huwaaaa ey kN samela kite kidal..deklin pun baik gak..hahaha

Anonymous said...

Teringat time amek lesen dulu...