Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

PROGRAM RAKAN MUDA WAWASAN DESA, PARLIMEN SIBUTI MIRI 2009

alamak!!! kene sound ngan wani la... wokeyh2 aku update skrg...

pada tanggal 6 Mac 2009, aku pagi2 pukul 7 pagi dah semangat kuar umah dah... nak tau knp? sbb ade program homesay kat sibuti... before diz dah g 2 kali, so nie kali ke3 aku join homestay nie....

tp smngat aku mula pudar bile dah pkul 7.30 pun bas x dtng2 g... dahla aku x tdo 1 mlm, ingtkan nak tdo dlm bas jer, tp bas plak x dtng... so, sementara tunggu bas dak2 len pun melakukan sesi fotografi... hehehe...



tunggu punya tunggu akhirnya smpai gak la bas yg dinanti-nantikan... penuh gak bas tue sebab bdak2 curtin yg join homestay nie 40 org... so, bile dah smpai atas bas apelagi, aku pun tdo la... tp bdak2 len yg xcited giler nie mmg x bleh tdo la... memekak sambil makan dlm bas la keje diorg...



yg gambo kat atas nie time mule2 nek bas... bile dah nak sejam duk dlm bas tue dirg dah jd cam nie dah...





akhirnye after sejam lebih kat atas bas, smpai gak kiteorg kat tmpt yg dituju. name kg tue ialah kg. keluru jaya. selain kiteorg ade gak 20 0rg dak giat mara yg join program nie. smpai2 jer kiteorg kene isi mcm2 jenis borang n kene tunggu jap dak2 mara tuk smpai kat c2.. n mcm biasa, kalo de mase kosong kiteorg pun buatla sesi fotografi... hehehe...





after sumer org dah smpai, bermula majlis penyerahan anak angkat... tau x, aku dpt jd anak ngkat ketua kg... bangge tue... hehehe... aku, wani n hana serta bella dr giat mara jd anak angkat ktua kg. then, syamim a.k.a sedut diangkat jd penghulu kiteorg n dibantu oleh bella. after penyerahan anak angkat, kiteorg wat sesi fotografi plak...



pastue sumer org balik umah msng2... yg lg best ttg family angat aku ialah mak angkat aku nie org pahang rupenye... jd x la kekok tuk kiteorg berkomunikasi... hahaha...

then ptang tue kiteorg de sukaneka... tp time aku, hana n wani smpai, yg ade kat situ cume sedut, safiq n fahmi jer... dewan pun blum bukak lg... kiteorg pun duduk la borak2 kat bwh pokok... tgh asyik berborak tetibe jer dtng jengga, tompoq n shafiq bersama-sama tebu... fuh... mmg sdp giler ptng yg panas cam tue ditemani dgn tebu yg manis... hmmm...



tgh syok2 mkn tebu tetibe kene pnggl masuk dwan plak tuk cara sukaneka... hahaha... klaka giler sukaneka nie... mcm2 la kiteorg men, men tiup belon, bwk lilin n kerusi muzik... mmg pecah perut la, lg2 time kerusi muzik tue n time knalkan name kumpulan. grup aku name die grup bunga matahari... kiteorg dpt tmpt ke4 kot... tp x kesah pun sbb adiah sumer samer jer...








dah abis sumer tue kiteorg pun blk, tp x smpt masuk umah, wanie n hannah ajak g umah jengga... nak minum air kelapa katenye... aku pun join jer la... on da' way nak g sane terserempakla dgn org2 len... ape lg yg tdnye cume 3 org jer skang nie dah ramai dah... so, beramai-ramai lah kiteorg berkonvoi ke rumah jenggga, tompoq n shafiq... jauh giler tue... naseb bek last sekali dpt gak air klapa smpai botak pokok klapa tue... hehehe...



mlm tue plak ade ceramah lepas solat maghrib n isyak... mcm besela bdk curtin nie, walaupun dimane pun kiteorg berada, camera x pnh dilupakan... cheeseee....



then mlm tue time aku dah elok2 tuka baju nak tido, ade plak sedut mesej aku ajak kiteorg g karaoke kat umah kenduri kawin... sorila... dah mls la plak nak kuar umah, korg sumbangkan je la suara korg tue tanpe kami menemani... huhuhu...



tp kat umah aku ade sesi bermesra bersama family angkat aku... yg kat bawah nie gambo mak aku n 2 org cucu die, zila n dedek...



sok pagi plak de program gotong-royong...











smbl gotong-royong bersihkan kawasan, sambil gotong-royong mkn buah langsat gak...




dah siap gotong-royong kiteorg pun blk umah dah bersiap2 tuk majlis penutup...
kat majlis penutup kiteorg kene makan dulu n then kene tungu YB datang...






bile YB dah tutup majlis, kiteorg pun kene la balik... huhuhu...





dan yang paling penat skali antara kiteorang ialah... TOK PENGHULU!!!



mmg pengalaman yg menyeronokkan... BEST!!!

9 standing ovation:

Anonymous said...

Homestay ni memang bestkan. Len kali kalo ade aku nak join lagi.

misz*meza said...

haha
cm knal je sorg laki 2~
adek sdre aku~
huhu ^^
kem salam kt die klu jmpe~
hehe

wani said...

hehe...at last...an update from kn..
(^_^)
nape la ko msukkan gambo tdo tu...
haish...
tp ttbe ad gambo ak msak so ak maafkan...haha
mmg bes gler homestay kali nie...
lagi2 uma tu ad kucing...
comel2 blaka....
t datang g k kt ctu...
ak da rindukan kucing2 tu...
(T-T)

Anonymous said...

waa..bes2..
lg bez ak taw..sbb ko sme grup ngn ak kan3..
ngahahhaaa...
minom ayaq klape mmg bez woo!!
timekaceh blnje eskrim..

kN said...

to auummm
jgn riso, ko mesti ade nyer...
ko kan photographer kiteorg...

misz*meza
ko kena sgt ngan Ka$H tue...

wani
ko rindu kat kucing tue, tp kucing tue rindu kt ko x? hehehe...

anonymous
nie mest killer nie kan... hahaha...
mane bleh trimas jer, ko kene blanja aku gak...

wani said...

ak +ve kucing 2 rindu kt ak gak...
juz diorg xckp je...
(^-^)

*cinderella* said...

rakan muda wawasan desa neh mmg best r..
pena gak join skali dulu..
las 2years...
siyes bestt~
;D

Yazid Husain said...

wah bestnye

Zureen said...

ade gambar aku yeah! HAHAHA