Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

A-PLUS Family Day & Welcoming Gathering

yuhuuu!! ari nie sgt la gembira... mau tau knp? biler korg abis bace korg tau la nant...

sebelum paper, bek aku g tau ape tue A-PLUS... A-PLUS ialah Association of Petronas Undergradute in Sarawak. ini adalah ahli2 committee A-PLUS yg berkaki lebar wif our student advisor...


OK... skang aku nak citer psl xtvt ari nie... ari nie kiterg ade welcoming gathering n family day... 2 in 1... jimat kos... hehehe...

bgn2 jer pagi aku trus serang umah Jiha sbb nak tumpang mandi... huhuhu... umah aku x de air... dr ari jumaat lagi... x pe... pastue dlm keadaan kelam kabut sbb lmbt bgn, (mlm td tdo kol 2 pagi coz buat preparation tuk family day nie...) aku pun cube bersiap dlm waktu yg pntas... akhirnye siap gak...

dah siap2 aku pun menuju la ke umah miqdad tuk tolong2 ape yg patut... oh ye, kali nie sekali lgaku jd committee game bersama-sama ngan afiq, miqdad, topex, prem n nina... hehehe... nie la muke yg suke maen2... smpai2 jer, kiteorg dikejutkan ngan berite sireh hilang!!! lorrr... camne plak bleh ilang... nak wat pe ngan sirih tue... tunggu...x pe la... afiq pun pegila beli yg baru...

smpai je kat kampus, aku, nina n prem g isi air water cooler dlm botol 1.5 liter khas tuk pemain2 game nant... dah siap2 sumer, kiteorg pun srpn la kek batik n curry puff yg tlh disediakan... sedap... cam tau2 jer kiteorg nie lapo... pastue smpat tulun kejp tuk registeration, tp kejap je la...

dalam pukul 10 cam tue majlis pun start la... mcm biase kalo ade ape2 majlis ttg petronas nie mest nyanyi lagu "Petronas Maju Jaya" dulu... aku suker gile lagu nie... lagu nie slalu mengingat aku yg aku nie scholar pet, so x bleh la maen2 sgt... hehehe... then, diikuti dgn ucapan dari president A-PLUS... then, ade perfommance dr family baru kiteorg... name group diorg ialah...


perfomance start by da' pink power rangers, Jumasri!!! hahaha... gurau je ek... sebenarnye performance stat ngan nyanyian dr saudari Zureen... lagu ape, aku pun x tau coz aku x ambik tau sgt lagu orang putih nie... lagu melayu bleh la...


then followed by, france song sang by mr. Ka$H n miss aiman...


pastue, syafiq j ngan lagu nasyid solo die... idup nasyid!!! (sorila gambo x clear... dienie x reti duduk diam...)


then, diakhiri ngan duet lagu melayu dr jumasri n Jiha... sweet la plak diorg nie...


dh abis performance, skang tibe masenye tuk encik shamlan, our student advisor buat performane, eh x la... en. shamlan punye sharing session...


kesimpulan sharing session tue ade 2 berite tergempar... 1 baek n 1 baek jugak, tp kureng ckit la... berita baeknye ialah...


ye!!! allowance naek dr rm300 ke rm500... betapa happy nye kitorg smpai ade seorang dua yg menitiskan air mate setelah berjuang bermati2an begitu lame... tp, allowance naek, bende len pun naek gak... nie la berite yg kureng baek tue...


tp takpe... no maney, no talk... ade money, hati pun gumbira... hati gumbira, study pun smooth jer...

then, after mr. shamlan sharing session, diikuti plak ngan en. harussany session.



ade satu part tue yg berbisa di hati kiteorg...

en. sanny: diz' is first time I meet wif all of u n I can see yg korg nie sgt berbeza ngan bdk2 ipta laen.
audience: what is da' difference?
en. sany: budak2 ipta sgt mengamalkan prinsip rukun negara yg kelima...
audience: (bengang sey...)
en. shamlan: x la... diorg nie energetic... nie la smgt yg di cari...
audience: (cheer for mr. shamlan!!!)


huhuhu... paham2 je la yer korg... tp naseb baek mr. shamlan back up... sayang mr. shamlan...

dgn itu, berakhirnya sessi indoor, skang kite g men game plak!!! ye!!! our first game ialah men baling belon yg ade air... korg pun tau la game nie... biase men kot... tp tgh2 men tue, ade plak yg syok sendiri n pegi baling belon kat sesama sendiri... apela... tunggu la abis dulu...


then, diikuti ngan Fear Factor Cuisine... hehehe... game nie sumer org kene take part... diorg akan diberi makanan yang sangat sihat tanpa bahan pengawet, minyak dan gula... hahaha... antara menu2 nye ialah:

-wedding tradition (sireh+kapur+asam jawa)
-mashed banana (mengkudu bersoskan pisang+asamjawa+bawang)
-bitter juice (peria+garam+limau)
-asian coleslaw (petai+bawang putih n merah)
-pumpkin latte (kopi+labu+garam)
-ginger chip (halia+sos tomato)
-raw ommelete (telur+bawang merah n putih+garam)
-spicy beverage (cili+terung)
-hot n spicy (cili semata-mata)



then, followed by "small particles"... nie idea bernas afiq la nie... game nie simple jer... korg kene asingkan kacang merah, barli, sagu hijau n sagu pink... huhuhu...


then, ade kumpulan yg dpt markah seri... so, tuk menetukan sape yg menang, kiteorg wat game human word. diorg nie kene bentuk perkataan yg diberikan ngan badan diorg...
PETRONAS.



dgn itu, abisla semuanye... dh bagi2 adiah, kiteorg pun mkn n balik...



tp kiteorg committee x bleh balik dulu.. kene jadik tukang cuci la plak... dah settle cuci2 sumer, kiteorg pun balikla... tp blum smpt sampai umah, kiteorg singgah kdai minum2 dulu... mkn aiskrim dulu... kiteorg wat sharing session sesame sendiri plak... hahaha... pastue, baru balik... hari yg sgt menyeronokkan... tq sumer sbb dah mengindhkan hariku ini...

lastly, da' bes pic for diz event...



***esok de test pysics n aku ade kurang dr 24 jam tuk study... huhuhu... camne nak dpt WAM 65 nie...

13 standing ovation:

wani said...

hehe...smpt g ko tulih blog...haha
well, part pling best tu obviously shamlan sharing session...terharu gler...

tp games ktrg kalah, so x fun sgt. haha...

abdus said...

minum-dan-muntah! ahaha. pedas gile weh!

Anonymous said...

Best nyer korang nyer elaun naik. erm... semalam ko memasak ngan prem topex miqdad tuh untuk fear factor cuisine ni la ek

kN said...

wani
selagi aku smpt bernafas, selagi tu la aku sempat tulis blog... hehehe...
kalah ke? hahaha...

abdus
padan muke!!! hahaha...

auummm
so, lps nie lg slalu la ko ngan prem,zul n shafiq g men bowling... aku pun bleh la tumpang sekaki... hehehe... pnat tau jd chef semalam, smpai nak tdo pun tgn bau bawang lg...

Islah Abas said...

eh.. mcm gmbo2 ni amek dr facebook islah jer.. btol x??

Anonymous said...

Penat ke masak tu rilek la... Latihan sebelum jadi bini orang... Cakap pasal bawang nih aku terjumpe kat satu blog nih quote die camni "Wahai Fatimah,setiap wanita yang berair matanya ketika memotong bawang untuk menyediakan makanan keluarganya, Allah akan mencatit untuknya pemberian sebanyak yang diberi kepada mereka yang menangis kerana takutkan Allah." Kan beruntung giler jadi pompuan nih . Lelaki menangis pasal potong bawang mana dapat ape2. Kalo nak join men bowling aku on je maybe ahad ni kot, Sabtu x leh ade DWS. Budak2 tuh sume cam nak rematch balik je pasal kalah ngan aku hari tuh ahaks.

Anonymous said...

Rilek aarr masak je kot, training before jadi bini orang ahaks. Cakap pasal bawang nih aku terjumpe satu quote nih kat blog mana tah "setiap wanita yang berair matanya ketika memotong bawang untuk menyediakan makanan keluarganya, Allah akan mencatit untuknya pemberian sebanyak yang diberi kepada mereka yang menangis kerana takutkan Allah." Kan beruntung giler jadi pompuan. Lelaki kalo menangis time potong bawang mana dapat ape2. Aku on je kalo ko nak tumpang sekaki men bowling. The more the merrier kan. Diorang pon cam nak rematch je ngan aku pasal kalah hari tuh. Len kali kalo men lagi aku ajak ko kuar.

Anonymous said...

Terbanyak lak komen aku nih sori la internet bengong jap

Yazid Husain said...

wah wah wah

motivasi sungguh

kN said...

islah abas
btol!!! 10 markah!!! hehehe...

auummm
itu kalo potong bwang tuk sedia mknan tuk keluarga, tp kes aku nie menangis potong bawang sbb nak kenekan org... hehehe... ari ahad nie eh, ok, kalo x de aral melintang aku dtng punyer...

Yazid Husain
konpius. part manekah yg bermotivasi sungguh tue? part fear factor cuisine tue ke? nak aku buatkan khas untuk saudara yazid ke, biar lbih bermotivasi... hehehe...

Anonymous said...

Tadi aku baru je g men bowling, sekali terserempak ngan diorang zul sume tgh training nak kalahkan aku la tuh. Kerek giler diorang tadi markah untuk 1st game diorang lebey sket dari aku. Ahad ni pon aku x sure bole g men ke tak. Sekali ade byk lak assignment due + test next week waaaa.

kN said...

auummm
rilekla... liteorg every week pun ade test gak... tp bleh je every weekend buat bende bukan2... hehehe...

Anonymous said...

Haha memang la korang kan pandai manage mase korang tu yang dapat time buat mende bukan2 tuh ahaks. Kalo aku x buat ahad nih mengamuk plak groupmate aku nanti. Ko tau je la kakak hillie ko tuh kan 'cenge' sket bab2 buat keje nih.