Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

nyum nyum weekend

salam semua!!!

seperti biasa, kalo awal2 sem nie, semua club or komuniti mesti nak wat welcoming party or gathering... dan pada weekend nie, kami ade 3 persatuan yang buat gathering pada 3 hari berturut-turut... itu bermakna makan free la kiteorang tiga hari nie... yeay!!!

  • Potluck Nite by Curtin Geology Club (Friday, 7th August 2009)
Aktiviti tahunan CGC iaitu potluck nie mmg mendpt sambutan ramai... setiap kumpulan atau individu hendaklah menyediakan satu hidangan untuk dikongsi beramai-ramai. disebabkan CGC nie terdiri daripada berbilang bangsa dan negara maka bermacam-macalah jenis makanan yang ada... dari pelbagai jenis mee hinggalah soto... macam-macam jenis masakan ayam, western pun ada, capati pun ade. desert plak macam - macam. fuhh, penat perut aku mnghadamkan setiap jenis makanan tu. oh ye, bella, topex, zul dan ak bawak bubur kacang hijau and bubur jagung resipi koiboi kiteorang. resipi kali nie memang express punyer, start shopping barang pukul 6, pastu pukul 8 dah siap terhidang kat meja makan dah. ingatkan tak laku, sekali balik tengok licin dah bubur jagng kiteorang. rupa-rupanya ramai gak peminat bubur jagung kat curtin nie...

who's the best?

happy for the food!!!

yeah!!! geologist can cook too...

  • Sport's Day & BBQ's Nite by Curtin Islamic Society (Saturday, 8th August 2009)
Hari sabtu pula, CIS buat julung kalinya membuat sports day. antara aktiviti yang diadakan ialah tug of war, volley and futsal. aku tak join mane kumpulan sebab kena bantu kak aishah sediakan makanan untuk peserta (yeay! sebab tak payah main) tapi dalam masa yang same akulah team manager untuk bumblebeez... dan bumblebeez dapat tempat 2nd. (tu kalo aku betul2 train diorg, comfirm 1st palce nye... he~). then, malam pula, kiteorang ade bbq dan sesi taaruf. seperti biasa aku tak join sesi taaruf gak sebab aku nie kan low profile... (padahal malas jer nak menaarufkan diri). malam tu memang ramai gile orang and makanan die memang superb giler. rasanya, ni la event CIS yang paling ramai orang. seronok tengok orang ramai2 macam ni. best!!! tahniah CIS!!! (and tq sebab provide kiteorg ngan ayam tuk seminggu punye makan)

p/s: someone just said that air bandung malam tu sangat sedap!!!

bumblebeez!!!

tug of war

futsal

haze doesn't bother us!

it was fun!!!
  • Party Nite by Curtin Village Management (Sunday, 9th August 2009)
Ini gak event yang julung kali diadakan oleh Curtin Village. memang best sebab kiteorang boleh kenal sesama jiran and sebab dapat makan free gak!!! ade gak game seperti futsal and fn game. aku ngan shahul berduet dalam acara makan-makan and kiteorang dapat second place. malam ni gak banyak cabutan bertuah dan buat pertama kalinya aku bertuah!!! yeay...

who doesn't happy when they can have free food?


lucky enough!

akhirnya, habis sudah weekend dan esok bermulalah weekdays yang akan dipenuhi dengan temujanji dengan lectures ku... huh~ adakah minggu depan dapat makan free lagi? sape tau kat ne bleh makan free, jangan lupe ajak saya ye...

oh ye, just want to share something...

this Hadith was discuss twice for this week. first by Mr. CIS President and second by Mr. Former CIS President.
“Sesiapa yang jatuh cinta, kemudian menyembunyikannya hingga kematian datang menjemputnya, maka dia adalah seorang yang syahid”
[riwayat Hakim, Ibn Asakir, ad Dailami dan lain-lain]

3 standing ovation:

Anonymous said...

Group kitorang dapat first~ Pengorbanan Oshi tidak disia2kan

Anonymous said...

hehs, oshi ku syg. kahkah
thnx kn, org kuat makanan pade hari itu. wawawa

JOHAN said...

oshi tetap d hati kami..haha..
btw..keema n chapati sedapp kan..hehe