Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

pasca-assignment fever

hye! assalamualaikum! hari nie nak citer sikit pasal penyakit pasca-asaimen aku...

setiap kali lepas hantar assignment jer aku mesti ade satu rutin yang akan aku laksanakan.

1. dengan gagahnye pergi ke CTR order lalapan ayam or pecal ayam sambal lalapan.

2. pastu balik rumah, mandi, pakai baju tidur and zzZZ...

3. agak-agak pukul 10 lebeyh tu, bangun kejap, bukak peti sejuk or gerobok mencari coklat, biskut atau ape2 yang boleh dikunyah sambil surf internet.

4. pukul 1 pagi tidor balik.

5. bangun subuh and tidur balik.

6. alarm akan bunyi entah pkul berapa... aku off alarm and berteleku bawah gebor.

7. bile roomate dah kuar gi kelas, aku bangun mandi and sambung surf internet sambil makan coklat and biskut.

8. roomate balik dari kelas, aku pun sorok bawah gebar sampai esok pagi.

9. roomate keluar gi kelas aku pun keluar dari bawah gebor.

10. roomate balik, aku pun sambung sorok bawah gebor.

bende nie akan berlarutan selama dua hari. perasan tak ape yang aku tinggalkan dalam masa dua hari nie?

dalam dua hari nie la aku tak makan nasik dan tak keluar rumah langsung! apatah lagi pergi kelas yang berbatu-batu jauhnye tu...

tak tahulah kenapa tapi memang asal dah hantar satu assignment jer, aku mesti macam orang putus cinta. makan jajan jer, maen sorok2 bawah gebor and tak bersosial ngan orang. hidup dalam dunia sendiri.

dulu penyakit nie tak kritikal tapi bulan nie dah tahap kronik dah. rasenye macam penyakit malas nak pergi kelas tu datang balik. dulu time kene penyakit nie, satu sem aku buat hal. akibatnye, muke dan badan aku bulat dan aku kene supplementary exam. tebal tak tebal kulit muke aku time tu, tuhan je la yang tahu.

kenapa? mengapa? n bagaiman penyakit ini bleh ade daam diri aku? aku pun tak tahu... hu~

5 standing ovation:

.:. Kupu-kupu Kecil .:. said...

~huhu..baru tahu ada penyakit nie..bhaya gk nyh..(!_!)

miba said...

kwn gemor sngat lah perkataan2 johor yg digunakan.. bagus2..

hafizulkifli said...

mmg xde kerja!

kN said...

.:. Kupu-kupu Kecil .:.
~hu~ tolong saye carik penawar yer...

miba
kwn susah la bila islah tak de. dah tak de kawan nak balik saing. last2 kawan balik ngan ili. lepas nie kawan nak jadi orang kelate pulaklah.

hafizulkifli
sape kate takde kerja?! kerja aku banyak dan berlambak tau! meh datng sini tolong aku!

Yazid Husain said...

belajar rajin2