Just Another Woman's Life

Hey there! Thanks for dropping by my tree house! Take a look around and feel free to leave comments. See you around! oh ya, I just renew my template. so, a little bit messy. sorry...

Tuition Free Week @ Lambir

mule2 nak say sory coz dah lame x menulis d cni... sori...

wokeyh, utk pengetahuan korg skang nie aku tgh cuti tuition free week selama 2 minggu... hahaha... sungguhlah seronok dan nikmatnya cuti nie smpai aku x bukak buku langsung pun since the last day before cuti... padahal assignment berlambak menunggu untuk disiapkan... antara main xtiviti cuti ini ialah camping kat lambir!!! Lambir nie kire mcm national park la...

sebenarnye dah berkali2 aku datang lambir nie disebabkan kt Miri x bnyk tmpat rekreasi... huhuhu... tp kali nie mmg best sbb kiteorg camping 2 ari 1 mlm... disebabkan sebelum nie dah pernah camping kat lambir, aku dah boleh agakla nak bawak barang ape, and dah bleh agak dah ape akan jadi ketika bermalam di lmbir... hehehe...

yg pegi nie sumenye 17 orng termasuk aku. kiteorang pegi ngan sebuah Vannette n seekor kancil... he~~... malam tue sebelum pegi, girls kenela siap2kan sarapan n lunch tuk esok, while boys plak prepare tuk dinner kat lambir nant...

sok pagi, kiteorg bertolak pkul 7 pagi, walaupn sebenarnye janji nak bertolak pukul 6... biasela tue kan... oleh sebab kancil adalah binatang yg kecik n comel, so, cume 5 orang jer yg tunggang kancil tue, yg len sumer kene sumbat dalam vannete. mesti korang bleh bayangkan seramai 12 orang disumbat dalam vanette yg sebenarnye cume bleh muat 8 orang jer... nak dijadikan citer, time on da' way nak g lambir tue adela road block n vanette kiteorg kene tahan coz' overloaded... hu~~ tp, nseb bek la en. pegawai trafik tue baek, die x tahan kiteorg pun, juz tego jer... tq~~~


akhirnye, kiteorg spai gak kat lambir in one piece... alhamdulillah... smpai2 jer kiteorg isi perut dulu ngan sandwich sardin n air mineral... then, get ready tuk masuk dalam utan... mule2 kiteorg plan nak g waterfall yg jauh skali, lg2 sesape yg x pnh trecking kat lambir... hehehe... sape yg dah pnah masuk mesti tau dugaan dalam lambir tue kan... mule2 jalan tue ok lagi la, blh still borak2, wat lawak bodoh, tp bile dah smpai kat "tangga ajaib", semua terkedu x berkate walau septah... korg bayangkan lah "tangga ajaib" tue mcm tangga kat batu caves tue plus dier lg curam n lg licin... hu~~~ lpas jer aku abis daki "tangga ajaib" nie aku trus pancit... rase mcm nak tercabut kpala lutut aku, so aku terpaksala ditinggalkan smbil ditemani oleh 2 hero hutan. sape lagi kalo bukan chong n topex. tq korg coz sanggup tunggu aku...


then kiteorg pn truskanla perjalanan, "tangga ajaib" tue bknnye satu-satunye dugaan kat utan nie... pastue kiteorg kene naik turun bukit plak... dahla kecuraman die lebih kurang 90 degree, licin plak tue sbb skang nie miri musim ujan... btul2 btul mencabar... lebih kurang 3 bukit kiteorng daki dan turun dan setelah lebih sejam bermandi peluh, akhirnye kiteorng berhenti di gazebo... kat ctu sumer org dah mcm x ckup nafas nak jln lg... ade plak beberapa org yg dapat teman iaitu "pacha si pacat"... hehehe... akhirnye setelah berbincang, kiteorg pun dah x mo g jauh2 lg... kiteorg juz nak berhenti kat air terjun yg terdekat...


stelah menyambung langkah selama beberapa langkah, kiteorg pun smpai la kat air terjun yg dituju... tp sdikit kcewa la sbab air terjun tue dah x lawa... ade kesan baru lpas land slide n air terjun tue keruh disebabkn oleh land slide tue... tp dah x larat punye pasal, kiteorg pun terjun je la... fuh~~ sejuknye air die... mmg agak berbaloi la bermandikan air peluh dulu seelum mandi air terjun nie...



dipendekkan cerite setelah lebih kurang berjam-jam bermain air dan lunch, kiteorg pun balik la... berat gak la kaki nak melangkah pulang sebab penat sgt mandi air terjun tue... hehehe... tp naseb baik jlan keluar dr utan tue lebih senang dr jlan masuk... smooth jer... keluar je dr utan, kiteorg lepak2 dulu kat pintu keluar...


dah ilang semua penat, kiteorang pun stat buat khemah masing-masing dan buat ape-ape yg patut sementara menunggu maghrib.

bile dah selesai jer solat maghrib, kiteorg pun start la wat bbq tuk dinner mlm tue... mmg sdap giler la bbq mlm nie... nyum nyum~~


dah kenyang jer perut, masing2 buat hal sendiri... ade yg men kad, ade yg tgk citer horror n ade gak yg tdo!!!

sok pag jer, kiteorg breakfast n kmas2 khemah....

pastue bertolak la balik... on da way nak balik, vanette tetibe plak buat hal... die bleh plak mat enjin... zul aka drebar ckp tangki minyk bcor sbb tetibe minyak turun mendadak n enjin mati. nseb bek la time tue die smpat berenti tep jln n bukan time nek bukit... kalo tdak... dah la tengahari tue pnas giler, cam kiteorg nie bbq diri sendr la plak... kiteorg pun call la tuan punye van suruh die tgk van die nie... so, sementara tunggu tuan van dtng, kiteorg pndai2 la berteduh dr kepanasan n ade gak yg pergi mencari kg terdekat tuk tumpang solat jumaat...


tunggu pnye tunggu, smpai gak tuan punye van... die pun try la stat enjin n tetibe je van nie idup!!! cis! dr td kiteorg stat x mo idup, bile tuan die dtng pndai plak die idup... kiteorg tnpe bnyk ckp sbb dah sgt kepanasan luar n dlm, trus je naek n smbg perjalanan pulang ke senadin... mmg mencabar btul la trip ke lambir kali nie...

tp yg pling penting kiteorg enjoy setiap saat kiteorg bersama... BEST TRIP EVER!!!




***kredit for nizwan n jengga for those beautiful pictures...

***sesape nak join kem kepimpinan program rakan muda kat borneo raiforest or eastwood valley pade 15, 16 & 17 april nie sile g tau wani o jue yer...

8 standing ovation:

Islah Abas said...

x larat saye nk bace...

dpt tgk gmbo jer..

sekeping gmbo 1001 makne :P

Anonymous said...

aku ingat nak teman ko time pancit tapi x mampu huhuhu...

misz*meza said...

sonoknyer camp~
rndu~^^

wani said...

trimas2 sbb promote kem tu...hehe

abdusfauzi said...

waah.. lama x buat :(

aj said...

syioknye!! ... bahagianye

cik KOpi said...

atas perminataan ramai..hehe
saya sebenarnya bukanlah pengikut drama yg sejati walaupun korean drama
tapi masih ingatkah kamu ketika minggu2 spm
dimana ramai2 berada di bilik rehat menonton i'm sorry i love you...
saya tak pasti kamu tgk atau tidak..
tapi sejak itu saya suka sama hero cerita tersebut..hero tersebut sahaja iaitu so jisub
jadi saya ada drama beliau sahaja..
ini ada satu mv yang berbentuk short film..jgn marah jika ia lakonan so jisub juga..
10 minit sahaja
http://www.youtube.com/watch?v=A6NoFKqkfY8

ini saranan saya..
jika mahu menonton sebarang drama @film dari korea,japan,taiwan,hongkong,cina
pergi sahaja ke sini : mysoju
saya biasanya hanya menonton film.. malas sih mahu nonton drama ..
tapi kalau oppa jisub mahu aja..

kalau anda mahu meonoton film yg komedi tapi menyentuh hati
saya cadangkan
a man who was a superman

di utube ada tapi saya tak pasti samaada mereka dah delete apa ngak
di mysoju juga ada...

panjangnyer cik kopi tulis...
selamat menonton ya

cik KOpi said...

hahaha...kenangan silam yg membahagiakan
mungkin mereka yang mengatakan jisub itu selekeh suka pada stok2 jambu BOF
yang mencukur kening itu...
ewwww..

ia yang macho itu lebih baik daripada yang jambu..

sape yang kate jisub selekeh itu ...sila geget dia...ishhh still marah lagi nie..

hanya JAUHARI mengenal manikam haha

kamu sudah tgkkah mv yang saya beri itu..saya sgt suka mv itew..
kasihan jisub jrg sekali mendapat watak2 yang happy..walaupun beliau sendiri yang suka watak2 gelap n suram..

yahh sekarang aku sedang mengikuti drama cain n abel..jisub juga..
setelah bertahun2 tidak menonton drama korea..akhirnya aku menontonnya semula..ini semua karena jisub telah membuat comebacknya semula setelah 4 tahun tidak berlakon drama..

kamu harus cari n tonton drama ini..cerita ini hebat..kesuspenannya sentiasa membuatkan jantungku sakit..
dan masih ada 2 episode lagi yg belum ditayang di korea..
setiap malam rabu n khamis
dan aku setiap malam itu menjadi penunggu setia youtube menunggu penguploader dari korea @ jepang menguploadnya walau tiada subs..mereka sentiasa efficient walau tertelat 1-2 jam dari tayangan di korea

lagi satu film jisub yang beredar di bioskop tahun lepas.. rough cut
kamu harus cari..
dulu ada di youtube..tapi telah dibuang atas dasar hakcipta..
luckily aku dapat mendownloadnya..hehe
untuk filem ini jisub byk sekali menerima anugerah..ini bermakna film ini sgt patut ditonton

selamat menonton ya